Prezentăm cu mare drag începutul unei noi călătorii de 3 zile în ceea ce privește Proiectul Transnațional (TPM1) organizat la Iași din cadrul proiectului «Social Enterprises for YOUth Community».
Toată lumea recunoaște că soluția unei societăți mai bune constă în educație
La Asociația Susține, am luat hotărârea de a înființa o școală de IT pentru copiii din Iași, proveniți din familii monoparentale.
Prin susținerea acestor copii, nu doar că ne ajutăm pe noi înșine, dar contribuim și la prevenirea situațiilor în care aceștia ar putea deveni asistați social sau infractori.
Dacă sunteți la curent cu companii care desfășoară schimburi de infrastructură, oferă laptopuri sau unități PC, vă rugăm să ne anunțați pentru a putea intra în contact și pentru a discuta posibilitățile de a colabora în vederea construirii unui viitor mai bun pentru acești copii.
Împreună, putem face o schimbare reală și pozitivă în comunitatea noastră.
#codeitschool
#asociatiasustine
Noi, la Asociația Susține, am început să implementăm primul nostru proiect finanțat de Uniunea Europeană și Erasmus Plus, în parteneriat cu 2 organizații mari din Danemarca. Proiectul își propune să conștientizeze tinerii cu privire la probleme precum poluarea cu plastic a râurilor și a mărilor și schimb de bunuri practicat între țări cu mare relevanță precum Danemarca și România.Proiect, susținând misiunea noastră de a sprijini educația, sustenabilitatea și parteneriatele de durată.Avem plăcerea de a colabora cu oameni cool din Danemarca, Germania, Franța, Ungaria și România.Experiență excelentă, comunicare bună și direcții comunProiectul își propune să conștientizeze tinerii cu privire la probleme precum poluarea cu plastic a râurilor și a mărilor șischimb de bunuri practicat între țări cu mare relevanță precum Danemarca și România.
Un proiect în care voluntarii noștri au ajutat refugiații ucraineni cu jucării, haine groase și lenjerie de pat. Un proiect foarte complex, mai ales că cei care au fost ajutați veneau dintr-o zonă de război, în special femei cu unul sau mai mulți copii și toată agonia lor de o viață depozitată într-o valiză. ONG-urile au fost organizate excelent și în ROMÂNIA sunt în prezent peste 320.000 de ucraineni în tranzit sau permanent.
„În primul rând, îți mulțumim atât pentru interes și timpul investit înregistrării în program, cât și pentru calitatea interviului. Ne-am bucurat să ne cunoaștem, să aflăm mai multe despre organizația din care faci parte, despre provocările organizaționale și obiectivele de dezvoltare. Atât aplicația, cât și interviul, au urmărit să identifice dacă programul ONGteca este potrivit nevoilor curente de dezvoltare organizațională ale asociației tale. Astfel, în urma evaluării bazate pe formularul de aplicație și interviul realizat, te anunțăm că Asociația Susține a fost acceptată în programul ONGteca pentru activitățile destinate creșterii potențialului de colaborare și inovare.”
Despre ONGteca
Împreună cu voluntarii noștri am reușit să dotăm o școală din mediul rural cu cărți! Cărți din zona culturii generale: Atlas Geografic, Enciclopedia Britanica dar și minunatele aventuri ale lui Jules Verne. O placere a fost să vedem bucuria din ochii lor dar și dorința de a se pune cu „burta pe carte”. Noi, la „Asociatia Sustine”, dorim să oferim tinerilor mai mult undița, decât peștele, pentru că educația le va fi mai de folos decât o pungă cu bomboane sau portocale oferite o dată la 3 luni.